Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
uitbreiding woning (333)

uitbreiding woning (333)

Een mooi gelegen arbeiderswoning uit het midden van de jaren 50 vormt het uitgangspunt voor deze verbouwing. Vanwege de geringe afmetingen van deze woning is besloten aan de achterzijde een behoorlijk volume toe te voegen, teneinde alle gewenste woonfuncties te kunnen plaatsen. De opdrachtgever wilde voor deze woning, welke is gelegen in een historisch dorps bebouwingslint, graag een moderne uitbreiding. Er is gekozen om aan de achterzijde het volume uit te breiden met een dwarskap, waarbij de zijkanten feilloos aansluiten bij het klassieke voorhuis. Eenmaal ‘achterom’ openbaart zich een enorme vliesgevel die op een verrassende wijze een zeer moderne twist aan de uitbreiding geeft. De grote glaspartijen bieden op hun beurt weer een fantastisch zicht op de tuin en laten de grens tussen binnen en buiten vervagen.