Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More

groepsaccomodatie en vergadercentrum (337)

Vanwege het naderende verbod op nertsen is door de opdrachtgever gezocht naar een nieuwe bestemming voor zijn bedrijfsgebouwen. Spanjers Architect heeft binnen de contouren van de bestaande stallen een ontwerp gemaakt voor een groepsaccommodatie en een vergadercentrum. Teneinde deze behoorlijk grote gebouwen een meer menselijke maat te geven zijn de eerste en de laatste twee stramienen van het gebouw voor de groepsaccommodatie verwijderd en vervangen door een dubbel spant, waardoor de schaal halveert. Bij het vergadercentrum is een houten blok door de gevel heen ‘geduwd’, waardoor er naast een fijnschalige geleding ook nog eens een fraai balkon met uitzicht over het achterliggend natuurgebied ontstaat. Voor de invulling van de gevels is gekozen voor een combinatie van verticale houten delen en veel glas. Het eerste refereert aan de omliggende natuur en het tweede biedt er een prachtig uitzicht op.
Van de overige twee stallen blijft enkel het dak bestaan dat volledig wordt vol gelegd met zonnepanelen. Hierdoor kan dit nieuwe initiatief ook nog eens op grote schaal elektriciteit opwekken.