Skip to main content

Over Spanjers Architect

Spanjers Architect

Onze ware passie

Spanjers Architect is een persoonlijk en deskundig architectenbureau, dat zich richt op een breed scala aan ontwerpopgaven. Het bureau is opgericht in 2005 en heeft sinds die tijd een zeer ruime ervaring opgebouwd door te werken aan een groot aantal projecten. In ons portfolio vindt u woningen en verbouwingen, maar ook bedrijfspanden en complete vakantieparken. Vanuit ons inspirerende kantoor in Oirschot houden wij ons bezig met de essentie van ons vak: het verwezenlijken van uw dromen!

Van eerste schets, via technische tekeningen en advies over duurzaamheid, naar de begeleiding en oplevering van de bouw. Voor al deze facetten in het bouwproces zijn wij uw aanspreekpunt.  Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Bas Spanjers

Architect / eigenaar

Na het afronden van zijn studie architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven in 2005 heeft Bas ‘Spanjers Architect’ opgericht. In het begin heeft hij, naast het runnen van een eigen bureau, veel ervaring opgedaan bij diverse architectenbureau’s en bij een bureau voor lichtarchitectuur. Wegens een groeiende opdrachtenportefeuille heeft Bas in 2009 besloten om zich full-time te richten op zijn eigen architectenbureau.
Bas is een praktisch ingestelde architect met een zeer goede kennis van zowel bouwtechniek als bouwregelgeving.
Door zijn pragmatische en doortastende houding is hij in staat om iedere ontwerpopgave terug te brengen tot zijn essentie. Hierdoor weet hij telkens tot een ontwerp te komen dat perfect past bij de wensen van zijn opdrachtgever.

Linda Spanjers

Bureau coördinator / eigenaar

Na het behalen van haar ondernemersdiploma in 2005 heeft Linda veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft zij samen met Bas Spanjers Architect opgericht.
Linda beschikt over zowel een grote dosis creativiteit als over veel praktisch en logisch inzicht. Hiermee levert zij een grote bijdrage aan de uiteindelijke kwaliteit van onze ontwerpen.
Door haar zeer kritische blik en de continue drang naar verbetering zorgt Linda ook voor een goede zakelijke organisatie binnen Spanjers Architect.

Roy van Houtum

Ontwerper / technisch tekenaar

Tijdens de opleiding ‘middenkader functionaris bouw’ heeft Roy zijn eerste ervaring bij Spanjers Architect opgedaan als stagiaire. Vervolgens heeft Roy middels een BBL traject bij Spanjers Architect in 2022 zijn diploma bouwkundig ingenieur behaald bij Avans. Vanaf dat moment is Roy full-time werkzaam bij ons.
Roy is een gedreven bouwkundige met veel affiniteit voor architectuur en ontwerp. Naast Bas is Roy verantwoordelijk voor een groot deel van de ontwerpen die wij maken. Verder is Roy ook nog regelmatig bezig met de technische uitwerking van diverse projecten, waardoor zijn ontwerpen vaak pragmatisch en daarmee doeltreffend zijn.

Kelly de Laat

Technisch tekenaar / energie prestatie adviseur / bestekschrijver

Tijdens de opleiding ‘bouwkundig ingenieur’ bij Avans heeft Kelly haar eerste ervaring bij Spanjers Architect opgedaan in de vorm van een bijbaantje. Vervolgens heeft Kelly een combi-stage gedaan bij ons en één van onze constructeurs, om zo uit te vinden wat het best bij haar past. Dit heeft geresulteerd in haar keuze voor bouwtechnisch tekenaar bij Spanjers Architect, waar zij sinds het behalen van haar diploma in 2018 full-time werkzaam is. Tijdens haar loopbaan heeft Kelly haar kennis uitgebreid met het behalen van het diploma energie prestatie adviseur in 2021, waardoor zij ook gecertificeerd is voor het opstellen van BENG berekeningen.
Kelly is zeer gestructureerd en perfectionistisch en zoekt graag alles tot op de bodem uit. Dit zijn hele fijne eigenschappen voor het werk dat zij doet binnen Spanjers Architect.
Kelly neemt binnen Spanjers Architect het grootste deel van het technisch tekenwerk voor haar rekening. Daarnaast worden ook de stabu bestekken door Kelly geschreven en zorgt zij voor alle BENG berekeningen.

Renske Rietrae

Interieur ontwerper

Na het behalen van haar opleiding ‘projectleider interieur en exterieur’ aan het Sint Lucas heeft Renske een aantal jaren werkervaring opgedaan bij een interieurontwerper. Vanaf 2020 heeft zij besloten om zelfstandig verder te gaan. In 2021 heeft Renske de handen ineengeslagen met Spanjers Architect en sindsdien geeft zij vorm aan veel van de interieurs van onze projecten.
Renske geniet ervan als een interieur harmonie uitstraalt en doordacht is tot in de kleinste details. Het is haar missie om de functionele, essentiële en stijlvolle elementen van jouw interieur wensen samen te voegen tot een verrassend geheel. Renske zorgt ervoor dat kleuren, vormen, materialen en verlichting perfect samen komen passend bij jouw interieur wensen.

Kim Alice

Interieur ontwerper

Kim heeft in 2013 het diploma ‘vormgeving product presentatie’ behaald aan het Sint Lucas. Vervolgens heeft zijn in 2014 de opleiding ‘projectleider interieur en exterieur’ succesvol afgerond om daarna in 2017 nog een opleiding interieurvormgeving bij Thomas More met succes af te ronden. Sinds die tijd heeft Kim veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, waarna zij in 2021 heeft besloten om zelfstandig verder te gaan. In 2022 heeft Kim de handen ineengeslagen met Spanjers Architect en sindsdien geeft zij vorm aan veel van de interieurs van onze projecten.
Kim hecht veel belang aan een persoonlijk contact met de opdrachtgever, om zodoende te komen tot een ontwerp dat perfect is afgestemd op de bewoners / gebruikers van een gebouw. Bij ieder plan wordt er gestreefd naar een optimale indeling van de ruimtes die samengaat met een sfeer en ambiance die perfect aansluit bij de opdrachtgever.

Rianne van Lieshout

Constructeur

Als zelfstandig constructeur heeft Rianne een schat aan ervaring opgedaan in het constructief uitwerken van de meest diverse projecten. Sinds 2012 is er een structurele samenwerking ontstaan met Spanjers Architect.
Rianne beschikt over een sterk bouwkundig inzicht en is positief kritisch ingesteld. Hierdoor bedenkt zij, binnen het mogelijke, voor ieder ontwerp van Spanjers Architect de beste en meest efficiënte constructie.

Joris Geldens

Constructeur

Als zelfstandig constructeur heeft Joris een schat aan ervaring opgedaan in het constructief uitwerken van de meest diverse projecten. Sinds 2022 is er een structurele samenwerking ontstaan met Spanjers Architect.
Joris is een praktisch ingestelde constructeur die denkt in oplossingen. Hierdoor bedenkt hij, binnen het mogelijke, voor ieder ontwerp van Spanjers Architect de beste en meest efficiënte constructie.

Ieder opdrachtgever is uniek! Iedere opgave is uniek!

Daarom wordt per project bekeken wat de beste werkwijze is en op welke manier wij onze cliënten het beste van dienst kunnen zijn. In de meeste gevallen nemen wij de rol van ‘bouwmeester’ aan. Wij zijn dan uw vaste aanspreekpunt en coördineren het volledige proces, van eerste schets tot een opgeleverd gebouw.

Dankzij onze brede ervaring, uitgebreide kennis en een compleet team van professionals zoals architecten, technisch tekenaars, interieurontwerpers en constructeurs kunnen wij u alle zorgen uit handen nemen. Wij zijn hierdoor in staat om opdrachten van bijna elke omvang en complexiteit aan te nemen.

Voor kleinere werken is het voor u echter vaak al voldoende dat wij enkel het tekenwerk en de bouwaanvraag verzorgen. Het is daarom ook mogelijk om bepaalde deelopdrachten bij ons onder te brengen.

Spanjers Architect

We proberen onze opdrachtgever van A tot Z te ontzorgen