Skip to main content

DUURZAAM BOUWEN

Duurzame woningen zijn beter voor het milieu dan traditionele bouw. Duurzaam bouwen bespaart grondstoffen. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger in het gebruik. En vaak zijn ze gezonder voor bewoners en gebruikers.

In een duurzame woning worden de warmte verliezen tot een minimum gereduceerd door een optimalisatie van de isolatie, grote luchtdichtheid en warmteterugwinning via het ventilatiesysteem. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van passieve warmtewinsten uit de bodem en via de zon. In een duurzame woning heerst een aangenaam binnenklimaat. De energiebehoefte ligt tot vier keer lager dan een gemiddelde woning.

VOORDELEN VAN EEN DUURZAME WONING

  • U geniet van een zeer lage energierekening.
  • U geniet van een zeer comfortabel binnenklimaat.
  • Een duurzame woning heeft een hogere marktwaarde.
  • Een duurzame heeft een lagere CO2 uitstoot.

EERSTE TRADITIONEEL GEBOUWD PASSIEFHUIS VAN NEDERLAND

In Veldhoven heeft Spanjers Architect, dankzij een zeer enthousiaste en gemotiveerde opdrachtgever, de unieke kans gekregen om te werken aan een passiefhuis. Deze woning, die onder klassieke architectuur gebouwd is, zit vol met slimme en goed uitgekiende technische oplossingen. Wij zijn dan ook met recht trots dat wij de primeur hebben het eerste traditioneel gebouwde passiefhuis van Nederland te hebben ontworpen. Hieronder kunt u een door de opdrachtgever gemaakt filmpje bekijken over deze woning.

Door hier te klikken gaat u naar de projectpagina van deze woning.

Op www.vdstoel.nl vind u veel achtergrondinformatie over dit project.