Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
tuinkamer (151) tuinkamer (151) tuinkamer (151) tuinkamer (151)

tuinkamer (151)

Een bescheiden burgerwoning, net buiten het centrum van Oirschot, bood onvoldoende plek aan de familie om een voldoende grote zitkamer in te richten. De keuken was inmiddels flink uitgebouwd en dit was dan ook de plek waar voornamelijk geleefd werd. Een dergelijke ruimte was ook gewenst als woonkamer.
Hiertoe is aan de achterzijde een hele hoek uit de woonkamer verwijderd, waardoor het mogelijk wordt om de huidige, te kleine, woonkamer in twee richtingen uit te breiden. De woonkamer wordt hierdoor niet enkel breder maar ook dieper.
De nieuwe uitbouw spreekt dezelfde vormentaal als de reeds gerealiseerde uitbreiding van de keuken, waardoor er een eenheid onstaat. Een enorme glaspartij in de achtergevel biedt een fantastisch zicht op de royale achtertuin en brengt veel licht in de ruimte. De nieuwe woonkamer, die behalve met de tuin ook nog eens in open verbinding staat met de keuken bieden de woning een ongekende ruimtelijkheid.