Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
uitbreiding woning (126) uitbreiding woning (126) uitbreiding woning (126)

uitbreiding woning (126)

In het centrum van het kerkdorp Spoordonk staat een kleine arbeiderswoning op een mooie afstand van de hoofdweg, prachtig gelegen achter een royale voortuin. Deze relatief onopvallende woning heeft een aantal mooie, doch subtiele stijlelementen, maar is technisch wat verouderd en vooral te klein voor de nieuwe bewoners. De inhoud van de woning wordt bijna verdubbeld door links van de woning een volume te plaatsen dat qua stijl en architectuur aansluiting zoekt bij de bestaande woning. Om een passende geleding van het volume te krijgen is het nieuwe volume 90 graden gedraaid en iets hoger gemaakt dan het bestaande volume. De bestaande aanbouw aan de achterzijde wordt verwijderd, waardoor de ruimtelijkheid van de tuin ten volle wordt benut.
De volledige woning wordt gekeimd in een witte kleur met een donkergrijze plint. Hiermee worden alle aanhelingen in het metselwerk onopvallend verborgen en dit geeft de woning een fris en chique karakter. De woning gaat zich zo op een subtiele wijze uitdrukkelijker manifesteren in de bestaande lintbebouwing. In de ramen van de uitbouw wordt een kruisverdeling aangebracht om zo de woning een landelijk karakter te geven.
Op de begane grond wordt de plattegrond meer opengewerkt en lopen de ruimtes in elkaar over zonder een gevoel van intimiteit te verliezen. In de living is een grote glaspartij met dubbele tuindeuren voorzien om een mooi zicht op de tuin te hebben. De bovenverdieping is functioneel ingericht met een aantal slaap- en badkamers.