Verbouwing en splitsing monumentale boerderij (370)

In het voormalige stalgedeelte van een monumentale boerderij hebben wij een woning ontworpen. Uitgangspunt voor alle ontwerpbeslissingen was respect voor de authentieke elementen. Zo is de scheve kopgevel gehandhaafd en is de volledige gevel weer voorzien van potdekselwerk, zoals het vroeger was. De grootste uitdaging was het behoud van de oude spanten. Deze leverden de de nodige hoofdbrekers op om een goede inrichting te maken, maar zijn uiteindelijk perfect met het interieur verweven waardoor een synergie ontstaat. Door deze aanpak blijft de authentieke sfeer van de stal door de gehele woning tastbaar. Aangevuld met pure en robuuste materialen, zoals een gevlinderde betonvloer, houten kastenwanden en stalen kozijnen ontstaat er een ware harmonie tussen authentiek en modern en kan dit monument een mooie toekomst tegemoet zien.