Boerderijwoning (278)

Gelegen in de mooie landerijen van tussen de dorpen Oirschot en Middelbeers heeft Spanjers Architect het ontwerp gemaakt voor een vrijstaand landhuis in boerderijstijl. Zowel de woning als het bijgebouw worden gekenmerkt door een eenvoudig hoofdvolume. Voor voor beide gebouwen is gebruik gemaakt van hetzelfde palet van eerlijke materialen waardoor de bebouwing op het perceel een harmonieus totaalbeeld vormt. Met deze woning is een landelijke authentieke sfeer op mooie wijze gecombineerd met hedendaags gebruikscomfort.

De volledige woning wordt gekeimd in een witte kleur met een donkergrijze plint. Hiermee worden alle aanhelingen in het metselwerk onopvallend verborgen en dit geeft de woning een fris en chique karakter. De woning gaat zich zo op een subtiele wijze uitdrukkelijker manifesteren in de bestaande lintbebouwing. In de ramen van de uitbouw wordt een kruisverdeling aangebracht om zo de woning een landelijk karakter te geven.

Op de begane grond wordt de plattegrond meer opengewerkt en lopen de ruimtes in elkaar over zonder een gevoel van intimiteit te verliezen. In de living is een grote glaspartij met dubbele tuindeuren voorzien om een mooi zicht op de tuin te hebben. De bovenverdieping is functioneel ingericht met een aantal slaap- en badkamers.