Jaren 30 notariswoning (141)

Aan de doorgaande weg die de dorpen Oirschot en Spoordonk met elkaar verbindt ontstaat een steeds rijker bebouwingslint. Aan dit lint heeft Spanjers Architect een aantal woningen toegevoegd, waaronder deze jaren 30 notariswoning.
Deze notariswoning in jaren 30 stijl kenmerkt zich door een eenvoudig volume dat wordt gekarakteriseerd door een statige middenrisaliet en een symmetrische gevelindeling. De uitgetimmerde royale overstekken en bakgoten zorgen voor een frisse belijning en dragen bij aan de jaren 30 uitstraling van deze woning. Aan de achterzijde is een uitbouw over twee bouwlagen voorzien waarin zich een royale leefkeuken en een master bedroom bevinden. Beide met een prachtig uitzicht op de tuin.

Het bijgebouw is opgetrokken in dezelfde materialen en kleuren. Ook de belijning van dakoverstekken en bakgoten van het hoofdgebouw komt hier terug. Het bijgebouw is aan het hoofdgebouw gekoppeld middels een carport die is ontstaan uit een extractie van de horizontale witte belijning van de bakgoten.