Seniorenbungalow (109)

Op het voormalig ‘Kempenhorst-terrein’ te Oirschot wordt een nieuwbouwplan ontwikkeld. Binnen dit plan is door Spanjers Architect een seniorenbungalow ontworpen. Deze bungalow bestaat uit één bouwlaag waarin een zeer volledig woonprogramma is ondergebracht. Naast een living met royale keuken biedt deze bungalow plaats aan twee slaapkamers, een badkamer, een entree met separaat toilet, een bijkeuken, een inpandige garage en een ruim overdekt terras.
De architectonische karakteristiek van deze bungalow wordt gevormd door de afwisseling van massieve, gesloten volumes en transparante, open glasvlakken. De hoekligging van de woning wordt geaccentueerd door een grote glaspartij in de hoek van de living, waardoor de omgeving in het leefgedeelte getrokken wordt. De private ruimtes zijn ondergebracht in de gesloten volumes. Hierdoor zorgt de gekozen architectuur voor de nodige privacy.

Het metselwerk wordt stootvoegloos uitgevoerd met een handvormsteen in vechtformaat. Door deze bijzondere toepassing van metselwerk ontstaat een horizontale belijning in de gevels die zorgt voor een eigentijds accent in een traditioneel materiaal.