Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
klassiek landhuis (138) klassiek landhuis (138)

klassiek landhuis (138)

Aan de doorgaande weg die de dorpen Oirschot en Spoordonk met elkaar verbindt ontstaat een steeds rijker bebouwingslint. Aan dit lint heeft Spanjers Architect een aantal woningen toegevoegd, waaronder dit landhuis.
Deze statige landelijke woning wordt gevormd door een duidelijk hoofdvolume dat haaks op de weg gepositioneerd is, gecombineerd met een kleiner volume parallel aan de weg. Een subtiele detaillering zorgt voor een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijvolume, zonder afbreuk te doen aan de samenhang van de twee. De gekozen kozijnindeling alsook de toepassing van luiken laten het pand een landelijke sfeer uitademen. De doorstekende topgevels, afgedekt met hardsteen platen, geven het geheel een chique uitstraling.
Het bijgebouw wordt opgetrokken uit dezelfde materialen, doch is wat soberder gedetailleerd. Hierdoor wordt het onderscheid in functie verduidelijkt middels de toegepaste architectuur.