Moderne seniorenwoning (206)

Aan de rand van de bebouwde kom van Oirschot is bij het ontwerp van deze woning de grens opgezocht tussen de traditionele eisen uit het bestemmingsplan en de moderne wensen van de opdrachtgever. De hoofdvorm van de woning is eenvoudig en afgedekt met hellend dak. Door het toepassen van een lessenaarsdak en een strakke detaillering krijgt deze woning de gewenste moderne uitstraling, met respect voor zijn omgeving.

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen in aardetinten krijgt de woning een rustige uitstraling. De gekozen materialisering en detaillering wordt consequent doorgevoerd aan alle zijden van de woning, waardoor deze rustige uitstraling nog eens versterkt wordt.

Uiteraard zijn alle benodigde ruimtes voorzien op de begane grond, waardoor deze woning zeer geschikt is voor senioren. In de hoofdbouw aan de straatzijde zijn de private functies gesitueerd. Aan de achterzijde zijn de woonfuncties geplaatst, welke middels grote glaspartijen een mooie relatie krijgen met de achterliggende tuin.